tisdag 18 november 2014


Högstadiet i november

Vi arbetar ständigt med att förbättra våra elevers resultat. Rektor Jan har tidigare skrivit om våra PRIO-utvecklingsområden och mattelyftet tex. För att förbättra resultaten behöver vi också följa upp dem regelbundet. Även om Södra Ängbys elever generellt sett når goda resultat i sina studier kan så klart även vi bli bättre.

Under höstlovsveckan gick vi igenom betygsprognoser för elever i 7-9. Vi gör detta bla för att fånga upp eventuella betygsrisker. Eleverna ska naturligtvis veta innan vi gör en genomgång om det finns risk att inte uppnå kunskapskraven för lägst betyget E i ett ämne. Men på detta sätt säkrar vi att ingen slinker igenom och vi kan se om det är någon som behöver ytterligare anpassning eller stöd av specialpedagog i sitt lärande.

Om en elev riskerar att inte nå minst E ska även vårdnadshavare informeras. Därför har vi efter höstlovet skickat hem några betygsvarningar. Det betyder inte att eleven inte KAN få ett godkänt betyg utan att eleven då vid vårt mättillfälle inte hade uppvisat att den uppfyllt kunskapskraven. Genom kontakt med undervisande lärare får elev och vårdnadshavare veta vad som eventuellt saknas.

 

Temavecka

Alla sjuor (och sexor) har elevens val HELA vecka 48. De har fått välja bland olika, företrädesvis praktiskt estetiska ämnen och aktiviteter, en för varje dag. Det blev många valblanketter och alternativ att hålla reda på när vi sedan skapade grupper. Min kollega Olga har gjort ett otroligt schemaarbete för att få ihop det hela.

Årskurs 8 och 9 har temaarbete med ordinarie lärare.

Vi har specialschema för alla elever år 6-9 hela veckan alltså. Det blir en fantastisk vecka!
 
 
Inger Jakobsson
biträdande rektor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar