tisdag 30 december 2014

Jullov!

Halva jullovet har gått. Södra Ängbys högstadium har en välbehövlig vila efter höstterminen 2014. Temaveckan, v 48, då sjuorna hade elevens val HELA veckan och åttor och nior ett annorlunda schema med möjligheter till annat arbetssätt och studiebesök upplevdes som ett positivt avbrott i vardagsslitet. Elevrådet röstade fram en mjukisdag, då personal och elever hade mjukiskläder. Vi såg rätt härliga ut när vi hela gänget softade omkring i myskläder. Jag tror att den idén kommer att utvecklas till en dag (eller dagar) då vi lägger fokus på hälsa i form av avslappning mindfullness, elevrådet kallar det för "chillardag", vi får väl se.

Södra Ängbys elevers höstterminsbetyg såg mycket fina ut. De kan vara stolta över sina insatser! Några elever har ibland svårigheter i skolan och då jobbar lärare, elev tillsammans med specialpedagog, övriga elevhälsoteamet och vårdnadshavare för att hitta de bästa lösningarna för just den eleven.

I början av vårterminen kommer elever och vårdnadshavare bjudas in till utvecklingssamtal. Sjuorna har utvecklingssamtal med sina mentorer. Åttor och nior har istället samtal med ämneslärare.

Den 7 februari har vi öppet hus för att visa upp vår fina skola.

GOTT SLUT OCH GOTT NYTT ÅR!

Inger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar