fredag 14 februari 2014

Hej!

Alldeles för länge sedan det kom ett blogginlägg från 7-9! Det måste bli bättring på det!
Vi närmar oss första lovet på vårterminen och eleverna har redan klarat av flera arbetsområden. För åk 9 lägger vi nu planeringen för de nationella proven som genomförs i flera ämnen. Niorna har verkligen en prövande tid from v 12 när de sätter igång.

Den här vintern har inte bjudit på så många möjligheter till vintersport i Stockholmstrakten, men idag var i alla fall sjuorna på Spånga IP och åkte skridskor. De hade en fin eftermiddag de elever jag stötte på efter hemkomsten var glada och nöjda om än med lite ömma fötter



Jag träffar elevrådet 1 gång i månaden och de börjar få igång processen med klassråd där frågor väcks och vidarebehandlas i elevrådet. En viktig fråga för eleverna är utflykter, tex en skidresa. Eftersom skolan ska vara avgiftsfri så får vi inte arrangera skolaktiviteter där eleverna (föräldrarna) måste stå för en stor del av kostnaden och skolornas budget - elevpengen - räcker inte till sådan verksamhet, Tyvärr! I elevrådet diskuterar vi då vilka andra aktiviteter vi kan genomföra. Eleverna är kloka och bidrar med många intressanta tankar och förslag.


På återhörande!

Inger Jakobsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar