torsdag 26 september 2013

Ny bitrände rektors första blogg


Hej!

Jag heter Inger Jakobsson och jag är biträdande rektor med ansvar för Södra Ängbys 7-9 arbetslag, Gamma.
Nu har det gått en dryg månad på höstterminen och verksamheten har kommit igång ordentligt. Terminsstart med uppstartsaktiviteter för elever och informationsmöten för föräldrar är avklarade och nu är det full fart framåt.

Ett litet axplock var våra ungdomar är med om under skoldagarna här på Södra Ängbys högstadium:
Våra nior var ute på en paddlingshajk med Anders och Johan i ett härligt sensommarväder. Nu är det fullt fokus på arbete i ämnena och i till exempel svenska har de just avslutat ett skrivprojekt där de skrivit krönikor. Kanske blir det en bok med elevernas fina texter om hur ungdomar tänker kring frågor som engagerar dem. Åttorna arbetar i slöjden med tema återbruk, ett arbetsområde där de lär sig ta vara på jordens resurser genom att planera och tillverka olika slöjdföremål av något återanvänt. Inom ramen för elevens val arbetar en grupp elever med internationella kontakter, elever från en skola i Finland ska komma och hälsa på och ett samarbete med en skola i Indien är inlett. Svenskläraren i sjuan berättar stolt om elevernas många kloka, arga, upprörda, tänkvärda insändare. No-lärarna köper bläckfisk och tambin, så på biologin är det spännande!

Nu har nästan alla utvecklingssamtal genomförts och jag hör från lärarna att våra elever överlag har bra koll sina mål och på vad de behöver kunna för att nå dem. Härligt!

Skolledning och lärare har utarbetat en kvalitetsredovisning där vi analyserar det gångna årets resultat. Det finns stor anledning att känna stolthet, men också områden där vi behöver förbättra oss för att erbjuda Södra Ängbys elever den bästa skolan!

Inom kort kommer kallelse till elevråd och föräldraråd och i båda dessa forum kommer vi att diskutera förbättringsområden, och annat som är aktuellt.

Vi ses o hörs

Inger Jakobsson
biträdande rektor 7-9

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar